FilmsLifestyle

Alle films van Marvel op volgorde

De afgelopen jaren is de Marvel Universe flink uitgebreid. Sinds Disney de rechten van Marvel in handen heeft komen er meerdere films per jaar uit. De films worden qua tijdlijn niet altijd in de juiste volgorde uitgebracht. Als je in het bezit bent van Disney+ dan kan je vrijwel alle Marvel films streamen. Wij hebben de films voor je op volgorde gezet. Je weet zo precies welke je als eerste dient af te spelen.

Captain America the first Avenger

De naam zegt het stiekem al Captain America was the first avenger. Uiteraard kijk je deze film als eerste voor je alle andere films gaat kijken. Qua jaartal is het ook de eerste film. De film speelt zich voor een groot deel af tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Captain Marvel

Captain Marvel speelt zich af in de jaren 90 en is dus een flinke sprong in de tijd in tegenstelling tot Captain America. Extra leuk is dat er veel jaren 90 muziek in de film verwerkt is. In deze film leer je ook over het ontstaan van S.H.I.E.L.D en Nick Furry. Belangrijke onderdelen die in de latere films steeds vaker terugkeren.

Iron Man

Iron Man is eigenlijk de eerste Marvel film die ooit uitgebracht werd. Maar qua tijdlijn volgorde is dit de derde film die je het beste kan kijken. In Captain Marvel maak je overigens al kennis met de vader van Iron Man: Howard Stark.

Iron Man 2

Het vervolg Iron Man 2 draait wat meer om S.H.I.E.L.D. en Nick Furry. Het is belangrijk dat je deze film direct na de eerste Iron Man film kijkt.

The Incredible Hulk

Officieel kan je deze film overslaan zonder dat je niets meer van het verhaal snapt. Maar het is een Marvel Film en hij is qua kijkplezier zeker weten de moeite waard. Je leert zo alles over het ontstaan van The Hulk. Deze film is overigens niet op Disney+ te zien.

Thor

Een belangrijke rol in de Avengers en Marvel Universe is natuurlijk weggelegd voor Thor. Hij is een belangrijk personage en je maakt in deze film ook nog eens kennis met Loki. Kortom een belangrijke film om te zien.

The Avengers

The Marvel Universe sluit na een aantal losse films altijd af met een The Avengers film. Hier komen alle personages van hierboven samen om het op te nemen tegen een schurk. Kortom verwacht veel actie en spektakel.

Thor: The Dark World

Na The Avengers is het tijd voor de nieuwe Thor film. Je leert weer wat meer over Loki en over de Infinity Stones. Dit is een belangrijk onderdeel en gaat vaker terugkomen in de toekomst van de Universe.

Guardians of the Galaxy

Het wordt nu tijd voor een persoonlijke favoriet van ons namelijk The Guardians of the Galaxy. Je leert hier vijf nieuwe personages kennen die straks een rol gaan spelen in The Avengers. Daarnaast maak je op het einde kennis met Thanos die later een grote rol gaat spelen.

Guardians of the Galaxy Vol.2

Een nieuw avontuur voor The Guardians of the Galaxy beleef je in Vol.2. Opnieuw een leuke film om te zien.

Iron Man 3

In deel drie van de Iron man leer je wat voor gevolgen The Avengers op Tony Stark gehad hebben. Het is eigenlijk een goed vervolg naar The Avengers.

Captain America: The Winter Soldier

Je ziet hier hoe het met Captain America en Nicky Furry verder gaat na het eerste avontuur van The Avengers.

Avengers: Age of Ultron

Captain America en Iron Man 3 bereiden je eigenlijk voor op Age of Ultron. De films vloeien hierin over en de Infinity Stones spelen hier een belangrijke rol.

Ant Man

In Age of Ultron maak je stiekem al even kennis met Ant Man. Maar het wordt nog leuker om dit personage verder uit te lichten in deze film. Je leert zo alles over het ontstaan van Ant Man.

Captain America: Civil War

De nasleep van Age of Ultron heeft grote gevolgen voor Captain America. Wat dit precies is? Dit ga je zien in deze film. Daarnaast maak je kennis met de Black Panther en Spider-Man. Kortom een super film om te zien.

Black Panther

De Black Panther film sluit heel mooi aan op Civil War ondanks dat ze beide op een andere plek afspelen. Je kan deze dus het beste na elkaar kijken. Veel mensen vinden de Black Panther de absolute verrassing van 2018.

Spider-Man Homecoming

De eerste film van Marvel over Spider-Man speelt zich exact twee maanden na de Civil War af. Het is daarom logisch om deze net na de Black Panther te kijken. Vooral omdat de Black Panther iets eerder afspeelt.

Ant-Man & The Wasp

Dit verhaal speelt zich af voor Infinity War en kan je daardoor het beste voor de eindfilm kijken. Chronologisch gezien is dit de beste keuze.

Doctor Strange

Een losstaand verhaal, maar vanwege het verhaal rond de Infinity Stones is het slim om deze voor Infinity War te kijken. Je maakt hierbij ook kennis met Doctor Strange.

Thor Ragnarok

De derde film voor Thor en absoluut de moeite waard om te kijken. De gebeurtenissen in deze film zijn ook van grote invloed op het vervolg van de Marvel Universe.

Avengers Infinity War

Uiteindelijk komt er weer een slot film waarbij alle personages samenkomen. Ze gaan samenwerken om te voorkomen dat Thanos de Infinity Stones in handen krijgt. Als hij hierin slaagt zou het universum wegvagen. Kortom belangrijk om te zien.

Avengers Endgame

Direct na de vorige Avengers film kan je Endgame gaan kijken. Hierbij proberen ze de schade van de vorige film te herstellen. De film heeft namelijk niet bepaalt een happy ending. Verwacht hierbij een drie uur lang slotstuk van de Marvel Universe.

Spider-Man Far From Home

Ondanks dat Avengers Endgame het slotstuk van de Avengers is komt er nog een film achteraan. Spider-Man Far From Home is een huzarenstukje dat de fans cadeau krijgen als einde van de Marvel Universe. Overigens is het niet het complete einde. Er breekt namelijk binnenkort een nieuwe Marvel Fase aan met nieuwe films.

Comments are closed.