Lifestyle

Woninginrichting: raamdecoratie

Als je bezig bent je nieuwe woning in te richten, of je wilt je huidige woning eens een stevige opfrisser geven, vergeet dan niet de raamdecoratie in je plannen mee te nemen. In veel huizen zie je namelijk nog oude, versleten gordijnen hangen, terwijl met een beetje moeite juist dit onderdeel van een interieur tegen relatief lage kosten een echte upgrade kan krijgen.

Gordijnen of jaloezieën

Je hoeft hierbij niet eens te kiezen voor nieuwe gordijnen. Wat bijvoorbeeld te denken van een mooi stel jaloezieën? Vroeger was dit nog echt een heus luxeproduct, maar tegenwoordig zijn jaloezieën tegen een goede prijs verkrijgbaar, terwijl zij nog steeds diezelfde luxe uitstraling hebben. Je kunt tegenwoordig zelfs jaloezieën op maat bestellen, je hebt er feitelijk geen omkijken naar.     

Materiaalkeuze

Jaloezieën worden gemaakt van diverse materialen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor pvc of bamboe jaloezieën. Deze zijn makkelijk schoon te houden, en zeer vriendelijk voor de portemonnee. Desondanks is juist de keuze voor een houten jaloezie de laatste jaren zeer populair geworden. Deze materiaalsoort is zeer stijlvol, dus het is te verwachten dat deze trend niet 1-2-3 voorbij zal gaan. Dit is ook niet zo verwonderlijk, als we eens beter kijken naar alle voordelen die houten jaloezieën geven aan het interieur, zonder overigens de nadelen te negeren.

Houten jaloezieën nader bekeken

Houten jaloezieën zijn nogal dik. Dit geeft een mooi, robuust uiterlijk aan je raamdecoratie, maar kan ook ‘zwaar’ vallen. Als je al een wat donker huis hebt met weinig lichtinval, is deze keuze misschien dan ook niet de beste. Ook moet je niet vergeten dat houten jaloezieën niet heel makkelijk op de juiste breedte te maken zijn: maatwerk is derhalve geboden. Gelukkig kunnen online bedrijven dit tegen niet al te hoge kosten voor je doen. Je krijgt er een schitterend en robuust product voor terug.

You may also like

Comments are closed.

More in Lifestyle