InternetLifestyleTechnologie

Wat vind jij het belangrijkst: prijs of snelheid?

Als jij jouw internetverbinding vergelijkt met die van anderen, waar kijk je dan vooral naar? Naar de prijs, of juist naar de snelheid? Het antwoord op deze vraag zal grotendeels afhangen van hoe intensief je je verbinding gebruikt. Kun je niet zonder, bijvoorbeeld voor je werk of gewoon, omdat je nu eenmaal geen dag zonder het bingewatchen van een serie kan, dan is snelheid waarschijnlijk het belangrijkst voor je; je gebruikt je verbinding intensief, en hebt geen zin om te moeten wachten omdat je verbinding jouw eisen niet bij kan houden. Gebruik je het internet echter wat minder fanatiek, dan is de kans groot dat je de prijs een belangrijkere factor vindt.

Hoe snel moet jouw internet zijn?

Voor de meeste mensen is het best lastig om te bepalen hoe snel ons internet nu precies moet zijn. Hoeveel data we tegelijk moeten kunnen ontvangen en versturen. Zo veel mogelijk, denken we dan meestal maar, dan zitten we sowieso goed. En dat klopt. Met de internetabonnementen die een hoge snelheid bieden, zit je inderdaad altijd goed op dat gebied. Daarmee kun je tegelijk online vergaderen met je collega’s, stiekem een serie kijken en tegelijk kunnen je kinderen ook nog eens online gamen; geen probleem, en zonder aan de snelheid te merken dat de verbinding nogal intensief wordt gebruikt.

In lang niet ieder huishouden wordt het internet echter zo intensief gebruikt, en dus geldt dat ook lang niet ieder huishouden het zwaarste abonnement nodig heeft. Het mag natuurlijk wel, om voorbereid te zijn op de toekomst, of gewoon, omdat het kan. Je kunt in dat geval alsnog proberen geld te besparen, door providers met elkaar te vergelijken. Glasvezel vergelijken met een ander soort aanbieder wijst doorgaans uit dat er qua snelheid een flink gat tussen zit, dus wil je echt het snelste van het snelste, zorg dan wel dat je de juiste verbindingen vergelijkt.

Wat wil je ervoor betalen?

Alhoewel de meeste mensen snel internet belangrijk vinden, speelt de prijs ook best een aardige rol bij het bepalen welk abonnement we kiezen. Als we ons internet vergelijken met dat van een andere provider, en zien dat het elders veel goedkoper kan, zijn we snel geneigd over te stappen.

Om uiteindelijk de beste keuze te maken als het gaat om je internetabonnement, zou je eigenlijk eerst een budget vast moeten stellen. Wat wil en kun je per maand maximaal betalen? Ga daarna kijken welke snelheid je daarvoor bij de verschillende providers kunt krijgen, en kijk of je dit nodig hebt. Vervolgens kies je de goedkoopste provider die de snelheid biedt waar jij voor kiest, en check je natuurlijk ook nog even of deze een goede reputatie heeft. Pak je het op deze manier aan, is de kans het grootst dat je uiteindelijk de beste verbinding voor jou te pakken hebt.

You may also like

Comments are closed.

More in Internet