LifestyleTechnologie

Waarom moet je een Sonos nemen?

Sonos is één van de populairste speakersets op dit moment. Met het systeem is het mogelijk om in elke kamer boxen op te hangen. Vervolgens kan je via de Sonos app per ruimte de muziek regelen. Je kan je favoriete playlist afspelen in de slaapkamer of je Spotify lijst in de badkamer regelen. Toch vraag je jezelf misschien af waarom zoveel mensen kiezen voor een Sonos systeem? Er zijn tegenwoordig genoeg alternatieven voor Sonos. Wij hebben de redenen waarom je voor Sonos moet kiezen op een rijtje gezet. Je weet zo precies waarom dit systeem populair is bij de consument.

Eenvoudig in huis te installeren

Eén van de grote voordelen is dat je geen ICT expert hoeft te zijn. Het is een vrij simpel systeem waarmee je eenvoudig in huis de boxen kan plaatsen en installeren. Nog een voordeel is dat je per ruimte naar je favoriete muziek kan luisteren. Je kan zelf aangeven welke playlist je wilt afspelen per ruimte. Zo kan je in de keuken naar andere muziek luisteren in tegenstelling tot de slaapkamer. De muziek kan je tegelijk in verschillende kamers bedienen met de Sonos app. Je hoeft hier geen expert voor te zijn want de app werkt vrij eenvoudig op je smartphone.

Prachtig helder geluid

Een reden waarom we ook massaal voor Sonos kiezen is de geluidskwaliteit. Ondanks dat de boxen vrij klein zijn kan je genieten van een helder diep geluid uit de boxen. Als je meerdere boxen in één ruimte ophangt krijg je bijna het idee dat je in een concertzaal staat. Uiteindelijk schaf je het systeem aan voor het geluid en het is belangrijk dat dit tot in de puntjes klopt.

Samenwerking met Spotify

Een groot deel van de muziekliefhebbers in Nederland heeft een Spotify account. Het is een groot pluspunt dat Sonos de samenwerking is aangegaan met Spotify. Je kan zo eenvoudig per ruimte playlists aanmaken of gewoon je favroeite playlist afspelen per ruimte. De bediening met Spotify is vrij eenvoudig en een groot pluspunt aan het systeem.

Trueplay functie in de speakers

Eén van de mooiste ingebouwde functies in de speakers is Trueplay. Elke ruimte is natuurlijk anders qua akoestiek. Dankzij een ingebouwde microfoon luistert Sonos zelf naar de weerkaatsing van het geluid. Op basis hiervan worden de speakers ingelezen en aangepast. Zo krijg je in de badkamer, maar ook in de slaapkamer altijd de beste geluidservaring.

Laat je wekken met Sonos

Elke ochtend wakker worden met rustgevende muziek? Het kan met Sonos. Je kan de wekker instellen met de boxen. De speciale sleep functie in de app is ideaal als je rustig wakker wilt worden met je favoriete muziek. Het is ook mogelijk om Sonos je in slaap te laten sussen. Na een bepaalde tijd gaat het systeem automatisch uit en kan je rustig slapen.

Bedien Sonos met de Google Assistent

Google speel Jazz muziek in de slaapkamer. Dit is de opdracht die je geeft aan je assistent en de muziek gaat aan. Sonos wordt onderstuent door de Google Assistent. Je maakt zo je muziek volledig smart in je eigen woning.

Comments are closed.