Lifestyle

Moderne keuken inrichten: welke aankleding mag er niet ontbreken?

Ga je de keuken aanpakken? Denk dan aan de inrichting van een moderne keuken! Zo kan de keuken namelijk weer een hele tijd mee – deze look zijn we voorlopig echt nog niet zat. Wat zijn nu typische onderdelen voor de aankleding van de moderne keuken? Dít zijn onze tips.

Centrale plek voor koffie

In de moderne keuken speelt koffie vaak een hoofdrol. Richt bijvoorbeeld een trendy koffiehoek in: een tafeltje naast het keukenblad, of een hoekje op het keukenblad, waar je je koffiezetapparaat een plek geeft. Plaats je mooiste bekers erbij, voor een nog completer plaatje. En vergeet natuurlijk je koffie niet! Je hoeft koffie niet weg te stoppen in een kastje, maar je kunt het juist in het hoekje plaatsen. Zo mogen de fraaie blikken van illy koffie gezien worden. Zet ze naast je koffiemachine neer, of op een wandplank erboven. Of ga op zoek naar een mooie bus om je pads van Senseo in te bewaren. Het is natuurlijk maar net welke koffie jij in huis hebt!

Open inrichting aan de wand

We hadden het hierboven al over wandplanken, om kopjes of koffieblikken op uit te stallen. Dit is tevens typisch bij de moderne keuken: een open inrichting aan de wand. Je vindt hier dus niet langer gesloten kasten, maar liever stoere houten planken of stijlvolle metalen latjes om borden en ander serviesgoed op te bewaren. Het maakt dat de keuken er veel levendiger uit komt te zien! Plaats het liefst ook wat accessoires op de planken, zoals kruidenplantjes.

Grote gootsteen met zwarte of gouden kraan

De gootsteen is lekker groot en praktisch in de moderne keuken! Het gaat vaak om een diepe gootsteen, die flink wat ruimte in beslag neemt in het aanrecht. Wat nog wel meer opvalt, is de bijbehorende kraan. Die zien we in moderne keukens vaak in het zwart of goud. Wát een eyecatcher!

Houten elementen in de keuken

Een populaire materiaalsoort die we vaak terug zien komen in de moderne keuken? Dat is hout! Van houten werkbladen tot houten keukenkastjes – het past allemaal. Maar denk ook aan houten details, zoals de wandplanken om spullen op uit te stallen. Geef grote houten snijplanken een mooi plekje in de keuken, evenals houten potjes en onderzetters.

Keukeneiland in moderne keuken

Als je er de ruimte voor hebt, is het wat ons betreft een must-have: een keukeneiland. Dit zien we dan ook steeds vaker terug bij de moderne keukeninrichting! Het ziet er niet alleen fraai uit, maar is tevens heel handig. Je hebt zo namelijk veel meer ruimte in de keuken voor het bereiden van gerechten. Ook kun je barkrukken aan het keukeneiland zetten, zodat er gezellig aan kan worden ontbeten of geborreld. Het creëert meer dynamiek in de keuken.

You may also like

Comments are closed.

More in Lifestyle