Lifestyle

Dit zijn de dikste horloges ter wereld

Er zijn genoeg mensen in de wereld die dure horloges verzamelen. Vooral de rijken in de wereld hebben een dure horloge collectie. Verschillende grote merken ontwerpen speciale collecties met horloges voor de rijken. Maar wat zijn nu echt de dikste horloges ter wereld? Wij hebben er een paar op een lijstje gezet.

Chopard L.U.C All-in-one ‘Janus Watch’

Vergeet de horloges van Rolex. Als je echt iets exclusiefs zoekt dan kom je uit bij Chopard. Dit horloge won een prestigieuze prijs voor uniek design in 2017 in Genève. Het is een limited edition met slechts 10 exemplaren wereldwijd gemaakt. Het horloge is vernoemd naar de Romeinse God Janus. De god met twee gezichten. Het horloge heeft ook twee gezichten in de vorm van twee verschillende wijzerplaten. Het horloge heeft een zeer complex uurwerk waarop je de datum, dagen, maanden, jaren, uren, minuten en seconden kan aflezen. Zelfs de schrikkeljaren zijn erin verwerkt en de maanfase. Je moet er alleen wel wat voor overhebben. Het horloge kost € 369.500.

Paul Newman Rolex Daytona

Rolex staat natuurlijk bekend om de luxe prestige horloges. Een populair model in het verleden was de Daytona. Van dit model werd een nieuwe variant uitgebracht de Paul Newman versie. De versie werd gedragen door de acteur Paul Newman en is naar hem genoemd. In 2017 werd dit exclusieve model waar er slechts één van gemaakt was geveild. Het horloge bracht op de veiling € 15.228.095 op. Kortom een heel duur horloge dat je niet zomaar gaat dragen.

Breguet Pocket Watch

Dit is misschien wel de meest ingewikkelde horloge dat je ooit gezien hebt. Het heeft dan ook 40 jaar geduurd om dit horloge te bouwen. De gouden kast heeft een nude effect en je ziet hier direct het ingewikkelde mechanisme. Het binnenwerk is echt een parel om te zien. Het horloge is niet in deze tijd gemaakt, maar in de achttiende eeuw. Het horloge kost $ 30 miljoen en is niet in het bezit van een persoon. In het Mayer Museum is dit prachtige horloge tentoongesteld. Logisch want dit is geen horloge om mee op reis te nemen.

Comments are closed.