Lifestyle

Zo kies je in 4 stappen de juiste raamdecoratie

Een interieur is eigenlijk niet compleet zonder goede raamdecoratie. Er is ontzettend veel keuze, waardoor veel mensen niet weten waar ze moeten beginnen. Maar met een paar simpele stappen kom je al een heel eind. Volg onderstaand stappenplan en haal de juiste raamdecoratie in huis!

Stap 1: informatie verzamelen

Op het gebied van raamdecoratie zijn er heel veel verschillende mogelijkheden. Voor ieder interieur is er natuurlijk iets passends. Van stoere houten jaloezieën tot sfeervolle gordijnen of rolgordijn verduisterend. De eerste stap die je moet nemen is het oriënteren. Welk type raamdecoratie je uiteindelijk kiest, hangt natuurlijk af van de wensen die je hebt. Verzamel daarom informatie over raamdecoratie. Bijvoorbeeld op het internet, maar ook in woonwinkels. Zo krijg je een beter beeld van de mogelijkheden die er zijn, hoe het eruit komt te zien en wat het gaat kosten.

Stap 2: keuzes maken

Na het verzamelen van informatie kan je door naar de volgende stap. Bij deze stap gaat het voornamelijk om keuzes maken op het gebied van kleuren en materialen. Waarschijnlijk heeft jouw interieur al een bepaalde stijl waar je raamdecoratie natuurlijk perfect bij moet passen. Heb jij een rustig interieur en basic kleuren? Dan zou je bijvoorbeeld vouwgordijnen op maat of kant en klaar gordijnen verduisterend laten maken in een rustige kleur en natuurlijk materiaal kunnen uitzoeken. Wil je jouw interieur juist wat opfleuren? Kies dan voor raamdecoratie met een mooie print, opvallende kleur of bijzondere structuur.

Stap 3: opmeten en bestellen

Als je hebt gekozen voor een product, is het tijd om alles op te meten. Als je online raamdecoratie bestelt, zijn er vaak handige handleidingen die jou vertellen welke delen je precies moet opmeten. Maar het is wel belangrijk dat je secuur te werk gaat! Als je alle onderdelen hebt opgemeten, wordt het tijd om te bestellen. Let ook hier weer goed op of je alles juist hebt ingevuld. Een kleine fout kan namelijk grote gevolgen hebben voor het product!

Stap 4: raamdecoratie bevestigen

Bij de meeste raamdecoratie komt maatwerk kijken. Omdat het niet uit een voorraad komt en eerst gemaakt moet worden, moet je soms even wachten tot je raamdecoratie binnen is. Maar als het binnenkomt, was het het wachten vaak dubbel en dwars waard! Nu komt de allerlaatste stap: monteren. Ben je zelf handig? Dan lukt het je vast zelf wel met behulp van handleidingen of instructievideo’s. Als je de montage van de raamdecoratie liever aan een professional over laat, kan je gelukkig ook kiezen voor de montageservice.

Comments are closed.