LifestyleTechnologie

Wat is een zakelijke lening?

Wil je investeren met jouw bedrijf? Dan moet je over voldoende financiële middelen beschikken. Wanneer het jou aan geld ontbreekt, schuif je de investering mogelijk op de lange baan. Zonde, want met een zakelijke lening kun je toch de gewenste uitgave doen. Probleem is alleen dat lang niet iedereen weet wat dit voor een lening is. Geldt dit ook voor jou? Dan kies je waarschijnlijk niet direct voor een zakelijke lening. Om ervoor te zorgen dat jij goed beslagen ten ijs komt, vertellen wij je hier precies wat een zakelijke lening is.

Lening voor langlopende investeringen

Soms ontkom je er als bedrijf niet aan om te investeren. Zo moet je mogelijk een nieuwe machine kopen om de productie op gang te houden. Een investering kan ook noodzakelijk  zijn om het voortbestaan van jouw bedrijf in de toekomst veilig te stellen. Wanneer het je ontbreekt aan de financiële middelen om deze investering met eigen vermogen te financieren, sluit je een zakelijke lening af. Een zakelijke lening is namelijk uitermate geschikt voor langlopende investeringen.

Wanneer jouw aanvraag voor een zakelijke lening wordt goedgekeurd, ontvang je het gewenste bedrag direct op jouw bankrekening. Hierdoor kun je het geld meteen gebruiken om te investeren. Bij het aangaan van de lening spreek je een looptijd af met de kredietverstrekker. De maximale looptijd voor een zakelijke lening is vijf jaar. Iedere maand betaal je een deel van het geleende geld terug. Over het geleende bedrag betaal je rente. Deze rente staat vast voor de gehele looptijd van jouw zakelijke lening.

Kan ik een zakelijke lening afsluiten?

Een zakelijke lening is voor veel bedrijven interessant. Helaas is het niet voor iedere onderneming mogelijk om een dergelijke lening af te sluiten. Je moet namelijk aan een aantal basisvoorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening. Zo moet je allereerst een omzet van minimaal 50.000 euro hebben. Daarnaast moet er sprake zijn van een positief eigen vermogen en een positief resultaat (winst). Voldoe jij aan alle voorwaarden? Dan ben je mogelijk benieuwd hoeveel je kunt lenen. Dit hangt van jouw persoonlijke situatie af. Om een goede indicatie te krijgen, kun je de hoogte van jouw zakelijke lening berekenen. Op deze manier weet je direct waar je aan toe bent.

Zakelijke lening aanvragen

Ben je enthousiast over een zakelijke lening en wil je er eentje aanvragen? Dan vraag jij je mogelijk af waar je dit kunt doen. Tegenwoordig kun je een zakelijk lening bij diverse partijen aanvragen. Je kunt je bijvoorbeeld tot een bank richten. Het kan zijn dat je hier niet voldoende geld loskrijgt voor jouw langlopende investering. Kijk in dat geval verder dan banken. Mogelijk leent een online kredietverstrekker jou wel het gewenste bedrag. Het is overigens altijd goed om verschillende partijen met elkaar te vergelijken. Het gebeurt namelijk geregeld dat zakelijke leningen per aanbieder behoorlijk van elkaar verschillen.

Comments are closed.