Lifestyle

Ga je op vakantie? Dit mag je niet vergeten

Een vakantie in het vooruitzicht is altijd een fijn gevoel. Waarschijnlijk kun je je er lang op verheugen om even te kunnen ontsnappen van de dagelijkse sleur. Op vakantie kun je de chill-modus aanzetten en je hoeft even nergens aan te denken. Behalve natuurlijk wat je allemaal mee gaat nemen op vakantie. Hieronder zetten wij een aantal items op een rij die je zéker niet mag vergeten op reis.

1 Paspoort

Natuurlijk staat het paspoort met stipt op nummer een, want zonder jouw paspoort kom je nergens. Check daarom altijd van tevoren of je het paspoort in jouw Prada tas hebt gestopt. Ook is het belangrijk om even de geldigheid te controleren. Voor sommige landen geldt namelijk dat jouw paspoort sowieso nog zes maanden geldig moet zijn om het land binnen te kunnen treden.

2 Lange en korte kleding

Als je naar een warm land gaat neem je waarschijnlijk alleen maar korte kleding mee. Toch is het belangrijk om ook sowieso een trui mee te nemen voor als het weer plotseling omslaat. Ook een lange broek kan handig zijn naast alle korte broeken, jurkjes en hemden. Ook mogen slippers niet ontbreken zoals de Balenciaga slippers. Ga je naar een koud land? Dan is het prettig om een muts, sjaal en handschoenen mee te nemen. De inhoud van jouw koffer hangt dus volledig af van jouw bestemming.

3 Medicijnen

Een van de meest belangrijke dingen die je niet mag vergeten zijn medicijnen. De kans is namelijk groot dat ze in het buitenland niet dezelfde medicatie voorschrijven als in Nederland. Wanneer je dus medicatie slikt is het heel belangrijk om dit niet te vergeten. Bovendien is het altijd prettig om een doosje paracetamol en wat pleisters mee te nemen. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje.

4 Zonnebescherming

Als je naar een zonnige bestemming gaat is zonnebescherming een echte must. Denk bijvoorbeeld aan zonnebrand, een Dsquared pet en een zonnebril. Vaak kun je dit soort zaken ook wel in een lokaal winkeltje kopen, maar de meeste mensen vinden het prettig om zonnebrand vanuit huis mee te nemen.

5 Portemonnee

Ga je op vakantie buiten Europa? Dan is het misschien aan te raden om bij de bank alvast wat euro’s te wisselen naar de desbetreffende valuta. Een portemonnee met geld – en niet te vergeten een pinpas of creditcard – is daarom ook een item dat je niet mag vergeten op vakantie.

Comments are closed.