Lifestyle

Wat weet jij over wiet?

Wie in het buitenland zegt dat hij uit Nederland komt, krijgt vaak reacties die maar weer eens duidelijk maken hoe wij over de hele wereld bekend staan. Niet zelden valt het woord wiet, waarbij je bijna zou kunnen denken dat we allemaal experts zijn op dit gebied. Is dat ook zo? Wat weet jij eigenlijk over wiet?

Het komt van een hele nuttige plant

Wist je dat wiet van een hele nuttige plant komt? Waarschijnlijk niet, want dat is voor de meeste mensen niet waar ze aan denken bij het woord ‘wiet’. Toch is de hennepplant, want zo noemen we de plant die aan de oorsprong staat van wiet, een hele nuttige, op tal van gebieden.

De hennepplant is een behoorlijk hoge plant, met hele sterke, lange vezels. Die kunnen goed gebruikt worden om bijvoorbeeld touw van te maken, en dat is dan ook wat al heel lang gebeurt. Ook worden hennepvezels meer en meer gebruikt als alternatief voor katoen. Om katoen te kweken is behoorlijk veel ruimte en water nodig. Hennepplanten nemen minder ruimte in beslag en vereisen ook minder water. Dat is goed nieuws, want de productie hiervan is dus vele malen duurzamer. Om die reden zie je hennep steeds vaker terug in de kledingindustrie, waar het meer en meer als alternatief voor katoen wordt gebruikt.

Ook in de keuken kun je goed met hennep aan de slag. Niet alleen om een space cake mee te maken. Nee, hennepolie is een olie barstensvol goede vetten en zonder hallucinerende effecten. Gooi hem over je salade en geniet van de smaak en de voordelen die het op kan leveren voor je gezondheid. De zaden waar deze olie uit wordt geperst worden wel als superfoods gezien, dankzij hun goede eigenschappen.

Zelf kweken kan ook

Het leuke is dat je zelf vrij gemakkelijk een hennepplant kunt kweken. De meeste mensen doen dit om er zelf wiet uit te oogsten. Is dat bij jou ook het geval, kies dan voor wietzaadjes die daar speciaal voor geschikt zijn. Dit geeft je de beste resultaten. Bij een goede smart shop vind je doorgaans een flink assortiment om uit te kiezen. Laat je goed informeren over de beste keuze voor jou, die o.a. af kan hangen van de moeilijkheidsgraad. Het ene zaadje verandert nu eenmaal makkelijker in een goede plant dan het andere. Bij de smart shop van Zamnesia kunnen ze je daar veel meer over vertellen.

Zelf kweken wordt door veel mensen gedaan, omdat zij op deze manier het hele proces in eigen handen hebben, en vanaf het zaaien niet meer afhankelijk zijn van anderen. Een beetje groene vingers moet je er wel voor hebben, maar echt lastig is het niet.

Comments are closed.