Lifestyle

Houd het schoon, maar ook georganiseerd

We weten allemaal hoe belangrijk het is om regelmatig onze handen te wassen. Nooit eerder waren we ons er zo van bewust dat we via onze handen onbewust allerlei virussen en bacteriën kunnen verspreiden, en zo elkaar ziek kunnen maken. De handen goed schoonhouden is dan ook iets dat we onszelf collectief hebben aangeleerd, en wat inmiddels onze tweede natuur is geworden. Ook op de werkvloer. Net als op alle andere plekken waar mensen komen, duiken ook hier de desinfectiezuilen, sprays en zeepflacons overal op. Een goede zaak, maar het is jammer dat het hierdoor al snel een rommeltje wordt en er overal losse spullen rondslingeren. Beter is het om voor gedegen, blijvende oplossingen te kiezen die makkelijk in gebruik zijn.

Ga voor een duurzame oplossing

Op het moment waarop we voor het eerst heel duidelijk werden geconfronteerd met onze handen als mogelijke verspreiders van ziektekiemen, werden er ad hoc allerlei oplossingen getroffen die mensen in staat stelden om hun handen op zo veel mogelijk plekken snel en goed te kunnen reinigen. Een logische en prima oplossing. Als er iets acuuts aan de hand is, moet je vooral kiezen voor een snelle oplossing die binnen korte tijd geïmplementeerd kan worden. Niet zo vreemd en ook geen probleem dus, al die flesjes zeep en desinfectiemiddelen die we op iedere mogelijke plek neer hebben gezet toen.

Inmiddels is duidelijk dat we dit soort maatregelen nog wel een tijdje en misschien zelfs wel voor altijd moeten volhouden. Nu we weten en hebben ervaren hoe snel de verspreiding van een ziekte kan gaan, zullen veel mensen de behoefte blijven voelen om hun handen regelmatig te blijven wassen. Een prima keuze, die je als werkgever vooral moet stimuleren. Maar dan wel op een manier die er netjes en verzorgd uitziet.

Geen losse spullen meer

Weg met die flesjes handgel overal en nergens. Nu handdesinfectie een vast deel van ons leven is geworden, is een goede dispenser kopen een veel beter idee. Niet alleen ziet dit er een stuk netter en minder rommelig uit, het is ook nog eens makkelijker en veiliger in gebruik.

Voor plaatsen waar water aanwezig is, bijvoorbeeld in de sanitaire ruimtes, is een goede zeepdispenser kopen de beste keuze. Zeep reinigt de handen goed en is vriendelijker voor de huid dan alcohol. Kies voor een variant die niet met de handen aangeraakt hoeft te worden, als dit kan, voor extra hygiëne. Op plekken waar geen water voorhanden is, is een zuil met desinfectiemiddel natuurlijk een prima keuze.

Comments are closed.